Så svårt

Varför är det så svår för folk att prata om mens, idag skrek dr.mens ut "MENS" på t-banan, och alla stirra.
Varför? Det är väl det naturliga "kretsloppet" för kvinnan...
Det borde vara den mest naturliga grejen... om det är nån kvinna som känner att hon blir utstött för hon inte är som alla andra, jo.. hon har mens.. som dem flesta kvinnor!
 
Problemet är kanske att det är för mycket spänning runt ordet, "MENS", det låter så jävla vidrigt.. ska vi börja kalla det något annat?? "kastul", "tejp", "korv".. kanske spänningen försvinner. 
 
Eller är det bara för att man tycker det är avtändande, man vill att folk ska kolla på en som man vill bli kollad på, alltså dem man framstår att vara... Och om man då trycker in ett MENS på det, så blir man inte samma person..
 
Eller att man skäms, skäms att blöda.. En stor skam för kvinnan.. Att vara normal.
 
Jag kan tycka att folk runt om en blir annorlunda när dem får veta att man har mens, dem blir liksom lite frånvarande.. Först kollar dem på en med en undrande blick, sen ser man hur ögonen ändras till ett "under hur mycket hon mensar, vad för skydd, hur ser det ut?" hela människan strålar frågor. Sen så ser man en äckel blick, lite "för mycket information"-blick. Sen under restan av vistelsen tillsammans så blir hen lite avveckande.. rädd.. för mens.. rädd för det naturliga.
 
 
Deep talk today. Deal with it.
 
/Doktor mens
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

doktormens.blogg.se

En blogg om tjejers problem i vardagen. Behöver inte bara vara frågor om mens, men vi uppskattar dom.

RSS 2.0